Key Site

Búcsú

Kedves Múzsa!

Csúnyán elhagytál. Vagy én lettem volna? Igaz is, talán megelégeltem. Tudod nem túl hálás dolog ez az egyoldalú szerelem. Akárhogy is, köztünk vége lett. Ahogy most visszanézek, lehet volt is utánad néhány álmatlan éjjel és pár félig elsírt könnycsepp.

Ha igaz egyáltalán, és nem csak az emlék csal meg. Volt, ahogy volt, mindenki tudta a szerepét. De minden részlet csak mellékszálra vinne.  Az évek során ezerféleképpen neveztelek, de Te ugyanaz maradtál. A bennem lévő ihlet, az érzés, az ötlet. Te tettél boldoggá azzal, hogy belőled indulva nevén nevezhettem mindazt, ami bennem volt. Tartalommal töltöttél.

De Te voltál az is, aki homályba révedt, az is, aki magamra hagyott a legnagyobb szükségben, és az is, aki időnként mást is tartalmassá tett.

Szerettem, hogy voltunk. Tényleg szerettem. Általad volt könnyebb kifejezni mindazt, ami bennem nyert értelmet. Azt hiszem, mondhatjuk, hogy csak nekem jelentett mindez bármit is, de néha úgy tűnt, megérted és ezáltal talán más is.

Ti Máték, Bencék, Szabik, ti Ádámok, ti tettetek Évává. Azzá, aki naivan hitt, azzá, aki beugrott annak, hogy első lehet, azzá, akinek bűnébe mindig mind belehaltunk kicsit. Ti engem Évának szerettetek, és én ezért boldogan lettem Éva. De talán boldogan lettem volna bármi cserébe, hogy ti múzsa legyetek. Kergettem ezt az érzést, kellett, hogy valami bemozdítson, hogy ez által a mozgás által fedezzem fel a saját reakcióim, a saját tört részeim és megírjam a saját történetem.

Nem tudom, mikor is találkoztunk utoljára? Persze, már emlékszem, megérintett a szeled valahol a tömegben, de hol van ez már a tornádótól? Együtt ültünk a körhintán, együtt szédültünk meg és együtt váltunk viharrá, aztán a romokat meg seperhettem egyedül. Még valaki észrevenné…

Haragudhatnék is. A pokoltól a mennyországig rángattál, csak hogy visszarúghass, el mégsem engedtél. De a zuhanások visszavittek magamig, ami úgy nézem, megérte. Megtanultam mire nincs szükségem. De hálás nem leszek.

Hiányozhatnál is. Válaszolhatnék is. De te múzsa, én halandó. Nem egy fajból valók vagyunk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!